Brandstofsysteem reinigen

Brandstofsysteem en injectors/verstuivers reinigen

Een van de meest voorkomende storingen van het brandstofsysteem zowel bij benzine- als dieselmotoren is vervuiling. Door vuil en aanslag verloopt de verbranding niet optimaal. Dit zorgt voor slecht starten, minder motorvermogen, hoger brandstofverbruik, rookvorming, onvoldoende smering, pingelen, hogere uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en in het ergste geval schade aan de injectoren en pomp.

WYNNS-logo

In sommige gevallen, als inspuiting en verstuiving van de brandstof niet goed verloopt, gaat de motor van de auto zich vreemd gedragen. Inhouden, stotteren, slecht stationair lopen en uitval van een cilinder zijn vaak symptomen van vervuiling van het brandstofsysteem.

Vervuiling is een kwestie van tijd, en is niet te voorkomen door hoogwaardige benzine of diesel of door de kwaliteit van onderhoud aan de auto.

Wij weten allemaal hoe belangrijk het is om de olie en filters op tijd te vervangen. Het is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat het brandstofsysteem schoon blijft. Wij raden aan om eens per 30.000 km het systeem te laten reinigen.

FuelsystemServe van Wynn’s, die wordt gebruikt in onze garage, reinigt niet alleen de injectors/verstuivers, maar het complete brandstofsysteem van de auto, dus ook kleppen, klepstangen, verbrandingskamer en andere vitale delen van het vervuilde systeem.  FuelsystemServe van Wynn’s wordt direct gekoppeld aan het brandstofsysteem van de auto. De reiniging bestaat uit 3 etappen en duurt gemiddeld 1 uur. Tijdens de reiniging wordt het reinigingsmiddel constant onder druk toegevoegd aan de motor.

Na de behandeling kan de motor weer net zoveel vermogen leveren als een nieuwe motor. Compressie in de cilinders wordt verhoogd met 5% a 15%. Dat leidt tot een betere verbranding en dus hogere prestaties en een lager verbruik. De auto start makkelijker en de motor reageert directer op de gaspedaal.

Voor het optimale resultaat bij auto’s met benzine motoren adviseren wij een brandstofsysteem reiniging te combineren met vervanging van bougies.

Brandstofsysteem en injectors/verstuivers reinigen kost bij de Garage Motionn Rotterdam: €125,-(incl.BTW)

 

ACTIE! Motor reinigen van binnen! Brandstofsysteem & injectors/verstuivers reinigen voor maar €90,-(incl.BTW)!